Güzel bir kombinin tamamlanmasını sağlayan bir çok faktör vardır. Tesettürlü hanımlar için bunlar arasında en önemli olanlar eşarplar ve şallardır. Eşarplar ve şallar kullanılacak alana göre türlü kumaşlarda ve desenlerde üretilebilmektedir. Bu da tesettürlü kadınların gidecekleri alana göre eşarp veya şal tercihlerinde seçimlerini kolaylaştırmaktadır. Tesettürlü kadınlar için, eşarplar ve şallar vazgeçilmezdir.
Eşarp Bağlama Yöntemleri çok çeşitlidir. Tesettürlü kadınlar gidecekleri ortama göre bu yöntemlerden birini tercih edebilirler. Okul, iş gibi ortamlar için rahatlığın ön planda olduğu modeller yapılmalıdır. Eşarpların yazlık, kışlık kumaşa sahip olanları da mevcuttur. Bununla beraber özel günlerde veya günlük şıklık için üretilmiş olan ipek eşarplar da mevcuttur.
Bir davete veya toplantıya gidilirken ipek eşarplar şık broşlarla veya eşarp iğneleriyle kombinlenerek kullanılabilir. Bu şekilde kullanım, kişiye bambaşka bir hava katacaktır. Kullanılan eşarbın kumaşının ve türünün mevsime uygun olması önemlidir. Yazlık kumaşı kışın kullanmak, eşarbı kullanan kimsenin üşümesine sebep olurken, kışlık kumaşın yazın kullanması da aşırı terlemeye yol açabilir.
Tesettür Giyimde kadınların gündelik hayatının büyük çoğunluğuna eşlik eden şal ve eşarpların bağlanış şekli kullanıcının inisiyatifiyle şekillenmektedir. Kadınlar, boneyi taktıktan hemen sonra, eşarbı üçgen hale getirip öyle kullanmaktadır. Eşarp için fazla değişik bağlama yöntemi vardır. Fakat şalın eşarp şekilde kullanılması da mümkündür. Bu yöntemlere başlamadan önce, saç toplanmalıdır. Daha sonra kişi topuz yapmayı tercih ediyorsa, topuz tokası takılmalıdır.
Topuz tokası kullanmak ve topuz yapmak başörtüyü daha şık göstermektedir. Daha sonra topuz tokasının takılmasıyla beraber, bone saçın görünmemesini sağlayacak şekilde örtülür. Fakat bone örtülürken, bone ipleri fazla sıkılmamalıdır. Fazla sıkılması gün içerisinde kullanıcı için baş ağrısına neden olabilir. Bu sebeple bone ne fazla gevşek ne de fazla sıkı yapılmalıdır. Gevşek yapılması kaymasına ve saçların görünmesine sebep olabilir.
Saçın toplanıp, bonenin hiç saç teli görünmeyecek şekilde takılmasının ardından eşarp bağlama adımına geçilir. Eşarp bağlanmadan önce, kumaş türüne göre iyice ütülenmelidir. Kırışıklıkları giderilmelidir. Daha sonra ütülenen eşarp boynu, kulakları kapatacak şekilde yüze koyulur. Burada kullanıcı rahat edeceği şekilde eşarbın konumunu ayarlamalıdır.
Genelde kare olan eşarplar üçgen şekilde katlanarak kullanılmaktadır. Fakat bununla beraber dikdörtgen şeklinde olan şallardan da eşarp yapılabilmektedir. Her iki kullanım içinde yuvarlak görünüm elde edilmesi için üçgen şekli oluşturulması gerekmektedir. Daha sonra eşarp iğnelenerek veya mıknatıs kullanılarak boneye sabitlenmelidir.